Random foto

ImpeesaNet


Voor leiding

 Impeesa nieuws feed

Opkomst 20 september 2008

Bij de bevers!

Op zaterdag 19 september was de eerste opkomst zonder de overvliegers. Nadat we vorige week met z'n allen afscheid hebben genomen van de bevers die gingen overvliegen naar de welpen en esta's, waren we deze week nog maar met 12 bevers over. En dat was even wennen! Omdat veel van de kinderen nog niet zo lang bij de bevers zaten, vond de leiding dat het weer eens tijd werd om kennis te gaan maken met Huize Hotsjietonia en zijn bewoners.

Aan het begin van de opkomst luisterden we dus allemaal naar het verhaal dat Lappezak voorlas over de bevers. In dit verhaal kwamen we alles te weten over Huize Hotsjietonia, Lange Doener, alle andere bewoners en de dieren. En natuurlijk ook over wat de kinderen iedere week daar komen doen!

Na afloop van dit mooie verhaal was het tijd om de kennis eens op de proef te stellen, en wel met een heuse speurtocht. We begonnen allemaal in de hal van het groepshuis, waar een heel groot kasteel stond. Dit kasteel was uiteraard Huize Hotsjietonia, het huis waar de bevers iedere week naartoe gaan om te spelen met alle bewoners. Vanaf dit kasteel gingen allerlei pijlen die we moesten volgen om verschillende opdrachten te tekenen. Zo hebben we een krantenhoed gevouwen met Frederik Scheuremaar, een tent gebouwd met Lappezak en zakgelopen met Hippe Springveer. Uiteraard hebben we nog veel meer leuke opdrachten gedaan.

Na iedere opdracht kregen we een puzzelstukje, waarmee we uiteindelijk een puzzel in elkaar gingen zetten. Maar toen we eenmaal klaar waren, kwamen de groepjes erachter dat geen enkel groepje genoeg puzzelstukjes had voor de hele puzzel! We moesten dus samen de puzzel gaan maken. En wat kwam daar uit? Een mooie tekening van Huize Hotsjietonia met Lange Doener, Pompedomp, Ssst en een heleboel kinderen!

Tot bij de volgende opkomst!
Groetjes,
Hippe Springveer, Lappezak en Frederik Scheuremaar