Random foto

ImpeesaNet


Voor leiding

 Impeesa nieuws feed

JOTI opkomst 18 oktober 2008

JOTI opkomst

Vandaag was het een speciale dag op scouting, het was namelijk JOTI. JOTI staat voor Jamboree On The Internet, en dit is een wereldwijd evenement. Op deze dag gaan scouts van over de hele wereld contact met elkaar leggen via internet. Op deze dag vind ook de JOTA plaats, de Jamboree On The Air. Bij dit evenement maken scouts wereldwijd contact met elkaar via de radio, met behulp van zendamateurs. Bij Impeesa doen we ieder jaar aan de JOTI, en dus ook de bevers. Omdat bevers nog niet goed kunnen lezen, gaat chatten voor hen wat te snel. Maar dat weerhoudt ons niet om ieder jaar weer een gave opkomst over communicatie te gaan doen!

Dit jaar hadden we een speciale gast tijdens de opkomst, namelijk Alex. Alex kwam naar ons toe, omdat hij een probleem had. Hij was namelijk de telefoon kwijt die hij van zijn over-over-over-over-over-overgrootoma had gekregen, een hele bijzondere, ouderwetse telefoon. Hij had onze hulp nodig voor het vinden van deze telefoon. Gelukkig werd hij op zijn mobiele telefoon gebeld door iemand die ons wel aanwijzingen kon geven. Deze persoon wees ons over het hele terrein om het groepshuis, op zoek naar de telefoon. Na een flinke zoektocht, waarbij we ondertussen ook wat dingen over communicatie hebben geleerd, vonden we de telefoon in de auto van Lappezak! Maar het was niet zomaar een telefoon, het waren gewoon twee blikjes met een touwtje ertussen. Lappezak vond ze erg mooi, en wilde ze daarom als versiering voor haar tent gebruiken. Ze had geen idee dat het een telefoon was! Gelukkig had Alex nu de ouderwetse telefoon weer terug.

Maar omdat wij hadden geholpen met het zoeken van die telefoon, mochten we ook even proberen hoe hij werkte. In twee groepjes gingen we tegenover elkaar staan en een voor een mochten we wat zeggen in een blikje. En gek genoeg, kon de ander zomaar horen wat er gezegd werd! Dit was wel een heel bijzondere telefoon.

Na het spannende avontuur met de telefoon was het tijd voor ons om maar even binnen het een en ander te gaan doen. Na een lekkere beker limonade met een snoepje werd het tijd voor een spel dat een andere manier van communiceren liet zien, namelijk fluisteren. In een kring fluisterden we steeds een zinnetje door naar de volgende persoon, totdat er wel hele vreemde dingen uitkwamen. Wat is communiceren toch moeilijk he?

En omdat het natuurlijk JOTI was vandaag, gingen we ook nog even achter de computer. We hebben niet gechat, want dat is nog een beetje te moeilijk. Wel hebben we nog even wat gave spelletjes op intenet gespeeld. Heeft natuurlijk niets met scouting te maken, maar zo een keer per jaar op scouting spelletjes op de computer doen, is natuurlijk ook wel heel erg leuk.

Het was weer een hele gave opkomst!
Groetjes van de beverleiding,

Hippe Springveer, Lappezak en Frederik Scheuremaar
 

En natuurlijk ook groetjes namens Alex, die jullie erg dankbaar is voor de goede hulp met het zoeken naar de ouderwetse telefoon!