Random foto

ImpeesaNet


Voor leiding

 Impeesa nieuws feed

Beverweekend 28 februari 2009 1 maart 2009

Het is 28 februari 2009, om half 11 komt de eerste bever Hotsjietonia al binnen vol verwachting voor het aankomende weekend. Langzaam komen ook de overige 10 bevers aan en om 11 uur zijn alle bevers welke meegaan op het weekend aanwezig. Ook Frederik Scheuremaar, Hippe Springveer, Lappezak en Pompedomp zijn er al. 

Alle slaapspullen worden opgeruimd, de ouders worden uitgezwaaid en het weekend kan beginnen! Natuurlijk wordt eerst het openingslied gezongen:

Bevers gaan een kijkje nemen in huize Hotsjietonia
Spelen daar met Lange Doener
Wat een pret, wat een pret, wat een pret en feest hoera!
Bevers gaan een kijkje nemen, pak de handen van elkaar
Stappen door de deur naar binnen
Dat wordt fijn, dat wordt fijn, dat wordt fijn ja reken maar!

Na het openingslied stellen Hippe en Lappezak voor een lange wandeling te maken. Het is tenslotte lekker weer buiten. Alle bevers doen hun jas weer aan, pakken hun lunchpakket en gaan met z’n allen naar buiten. Tijdens de wandeling worden er leuke liedjes gezongen, zoals in de maneschijn, en overal waar we komen:

Overal waar we komen (2x)
Vragen de mensen (2x)
Wie wij zijn (2x)
En waar we vandaan komen(2x)
We komen uit Zoetermeer
En zijn van de Impeesa (2x)
En als ze ons niet Horen (2x)
Dan zingen wij een stukje harder! (2x)

Tijdens het liedje zingen alle bevers uit volle borst mee zodat iedereen kan horen dat Impeesa door de straten loopt. Na het liedje een paar keer steeds harder te hebben gezongen roepen alle bevers na de zin en als ze ons niet horen: “DAN ZIJN ZE DOOF!!”


Het wordt een hele leuke wandeling en na een tijdje vindt Lappezak een plekje waar we even wat kunnen drinken met een plakje ontbijtkoek. Dat hadden de bevers wel verdiend na het lange lopen en zingen. Na het drinken lopen ze weer verder om zo hun rondje af te maken weer terug naar het groepshuis. 

Maar dan krijgt 1 van de bevers een goed idee. We lopen namelijk ineens langs Balorig een hele grote indoor speelparadijs. De bever vraagt of we daar niet kunnen gaan spelen. Hippe kijkt snel in haar tas om te kijken of ze centjes bij zich heeft. Gelukkig heeft ze genoeg geld, waardoor we met z’n allen naar binnen kunnen. 

In Balorig kijken de bevers hun ogen uit: “ wat kunnen ze daar leuk spelen.” Snel wordt er een plekje gezocht om de jassen en schoenen neer te leggen en gaan ze lekker spelen. Scheuremaar en Hippe gaan ook mee spelen. Natuurlijk is Hippe weer lekker druk en rent ze door het speelparadijs, klimt ze in de touwen, ze gaat van de glijbaan en door het ballenbad! Na een uurtje is het tijd om te lunchen, met z’n allen gaan we gezellig in de hal zitten om lekker onze boterhammetjes op te eten. Ineens komt er een meisje binnen, helemaal in het roze!


Het meisje zegt dat ze het Roze Zuurstokkenmeisje is en dat ze helemaal uit Lui Lekkerland is gekomen opzoek naar Lange Doener. Weten de bevers misschien waar Lange Doener is? De bevers zeggen dat ze hem nog niet gezien hebben maar dat hij misschien wel langs komt dit weekend. Het Roze Zuurstokkenmeisje vraagt of ze mag blijven wachten en of ze ook mag meespelen. Dat vinden de bevers een goed idee! Na het eten gaan ze weer lekker spelen. Het Roze Zuurstokkenmeisje, Lappezak en Pompedomp gaan nu ook mee het speelparadijs in. Tussendoor genieten de bevers nog lekker van de limonade en de snoepjes die de bevers hebben meegenomen. 

Om half 5 is iedereen moe van het spelen en besluiten we terug te gaan naar Hotsjietonia. Gelukkig heeft Pompedomp een paar ouders gebeld om ons op te halen, zodat we niet meer hoeven te lopen. Het Roze Zuurstokkenmeisje gaat er vandoor om zelf opzoek te gaan naar Lange Doener. Ze spreekt met de bevers af dat ze haar heel hard moeten roepen als ze Lange Doener tegen komen. 

In Hotsjietonia doen we gezellig een spelletje memorie en leest Lappezak een verhaal van Ridder Everwijn voor. Hierna gaan ze naar beneden en ruiken ze al de geur van pannenkoeken. De bevers mogen voorzichtig even in de keuken kijken en daar zien ze Scheuremaar die wel met 3 pannen tegelijk pannenkoeken aan het bakken is. Telkens vliegt er weer een pannenkoek door de lucht. Snel gaan de bevers aan tafel om de pannenkoeken lekker op te eten. Tijdens het eten wordt er ineens heeeel hard op de deur gebonsd. Wie kan dat nou zijn? Sinterklaas zit toch allang weer in Spanje? Voorzichtig doen we de deur open en raad is wie daar staat?


Lange Doener!! Hij rook de pannenkoeken en kwam even kijken of alles goed ging. En natuurlijk om een pannenkoek te eten. De bevers vertellen hem dat ze het Roze Zuurstokkenmeisje vandaag hebben gezien en dat ze naar Lange Doener op zoek is. Met z’n allen gaan we haar heel hard roepen. Maar helaas verschijnt het Roze Zuurstokkenmeisje niet. 

Na het eten heeft Scheuremaar een leuk idee. Laten we met z’n allen een mooie hoed van papier maken en deze mooi versieren. Snel gaan alle bevers aan de slag tot dat ze allemaal een hele mooie hoed hebben. Daarna gaan ze naar de andere zaal waar een hele grote tent staat. In de tent zit Lappezak. “Kijk”, zegt Lappezak, “dit is mijn tent die heb ik helemaal zelf gemaakt.” En als jullie willen mogen jullie er vannacht voor 1 keer in slapen. Nou dat willen de bevers natuurlijk wel. Maar eerst krijgen ze van Lappezak allemaal een waxinelichtje en marshmallows. Lappezak legt uit dat ze met een stok de marshmallow boven het vlammetje moeten houden en dat je ze dan lekker op kan eten. Lappezak maakt zelfs 3 marshmallows tegelijk. Uiteindelijk zitten alle bevers hun zelfgemaakte marshmallows lekker op te eten en is het daarna alweer tijd om naar bed te gaan. Snel worden alle bedden in de tent gelegd, de pyjama’s worden aangedaan en de tanden worden gepoetst. Lappezak leest nog een mooi verhaal voor en dan gaat iedereen lekker slapen… Of zijn een paar bevers toch nog stiekem wakker??


De volgende ochtend om 7 uur is iedereen alweer vrolijk aan het praten en besluiten we ons snel aan te kleden. En daar komt Hippe binnen, ze stelt voor om met alle bevers lekker een ochtendgymnastiek te doen. Snel gaan de bevers met Hippe mee naar buiten en wordt de muziek lekker hard gezet. Hippe laat de bevers lekker hard rennen en doet zelf ook vrolijk mee. Als ze na een tijdje helemaal moe terug komen staat er al een lekker ontbijt klaar met gekookte eitjes en warme broodjes. 

Na het ontbijt zien de bevers ineens allemaal spekjes op de grond liggen. Van wie zouden die nou zijn? Er gaat een spoor helemaal over de trap naar boven. Snel volgen de bevers het spoor en dan ineens zien ze het Roze Zuurstokkenmeisje. Ze heeft vannacht in Hotsjietonia geslapen, omdat ze hoopte dat ze daar Lange Doener kon vinden. De bevers vertellen haar dat Lange Doener wel in Hotsjietonia is. Snel zoeken ze door het hele huis totdat Scheuremaar ineens een briefje vindt op de voordeur. Het is een briefje van Lange Doener waarop staat dat hij even een ochtendwandeling aan het maken is en snel weer terug komt. Het Roze Zuurstokkenmeisje besluit nog even te wachten totdat Lange Doener weer terug is. 

Dan heeft Pompedomp een goed idee. Laten we lekker koekjes gaan bakken. Dat vinden de bevers wel een goed idee. Samen met Pompedomp gaan ze het deeg maken met suiker, bloem en eieren en dan goed kneden. Halverwege komt ineens Lange Doener terug van zijn ochtendwandeling en heeft het Roze Zuurstokkenmeisje hem eindelijk gevonden. Ze zijn heel blij dat ze elkaar eindelijk weer zien na al die jaren.

Nadat het deeg klaar is mogen alle bevers met leuke vormpjes koekjes uit het deeg maken waarna de koekjes in de oven gaan. Terwijl de koekjes in de oven zitten drinken ze nog lekker wat limonade in de tent van Lappezak. Als de koekjes klaar zijn smeren de bevers ze in met glazuur zodat ze nog lekkerder worden! 

Dan komen de ouders van de bevers er al weer aan om de bevers weer op te halen. Maar het weekend is nog niet helemaal klaar. 1 bever is namelijk nog niet geïnstalleerd en aangezien Lange Doener toch aanwezig is kan hij haar meteen installeren. Na twee moeilijke vragen te hebben beantwoord is ook zij een echte bever. Als afsluiting van dit leuke weekend wordt nog een groepsfoto gemaakt waarna de bevers vermoeid weer naar huis gaan.Groetjes van Lappezak, Pompedomp, Frederik Scheuremaar, Hippe Springveer, Lange Doener en het Roze Zuurstokkenmeisje

PS. Voor de rest van de foto's kunt u hier klikken