Random foto

ImpeesaNet


Voor leiding

 Impeesa nieuws feed

Ouder - kind opkomst en installatie 2008

Op 1 november 2008 was het een speciale opkomst bij de bevers, alle ouders waren namelijk uitgenodigd om ook eens mee te doen met de opkomst! Om 10 uur was het al hartstikke druk op het groepshuis, er waren bevers, ouders, broertjes, zusjes, opa's en oma's. Tijd voor een leuke en spannende opkomst dan maar, zodat alle bevers aan hun ouders konden laten zien hoeveel plezier zij iedere week bij Impeesa beleven.

Om de namen van de ouders te leren kennen, begonnen we na het openen met een spelletje krantenmeppertje. We hadden wel een hele grote kring, waardoor de 'mepper' een eind moest rennen voor hij bij de juiste persoon uitkwam. En dan al die moeilijke namen, het was wel flink moeilijk! Hierna hebben we met de ouders samen nog een spel Ratten en Raven gedaan, waar alle kinderen tegen hun eigen ouders moesten spelen.

Buiten alleen een opkomst voor kinderen en ouders, werden er vandaag ook een aantal bevers geinstalleerd, een zeer spannende en feestelijke gebeurtenis, waarbij de nieuwe bevers eindelijk 'echte bevers' gingen worden. Maar om een echte bever te mogen worden, moet je dit natuurlijk eerst bewijzen. Hiervoor hadden we een hindernisbaan, die de kinderen samen met hun ouders moesten afleggen. Hippe Springveer deed het samen met Scheuremaar even voor, waar iedereen hard om moest lachen. Maar toen ze eenmaal zelf moesten, viel het voor sommigen toch wel tegen. Gelukkig is iedereen er heelhuids vanaf gekomen, waarna de oudere kinderen het ook nog even mochten proberen.

Toen we eenmaal lekker aan een beker limonade zaten en de ouders aan een lekkere kop koffie of thee, kwam er ineens iemand binnen. Het was een lange man met een hoge hoed en een baard. Zijn naam was Lange Doener, een bekende naam binnen Huize Hotsjietonia. Hij vertelde dat er vandaag kinderen geinstalleerd gingen worden, maar dat de leiding zelf ook nog niet geinstalleerd was. Dit zou hij maar eerst even gaan doen, zodat de leiding daarna dit bij de bevers kon doen.

Nadat iedereen een 'echte bever' is geworden, was het tijd voor een groepsfoto, waarna iedereen weer blij naar huis is gegaan.