Random foto

ImpeesaNet


Voor leiding

 Impeesa nieuws feed

Winterbevers

Met deze koude dagen, laten ook de bevers zich weer van hun stoerste kant zien. De eerste opkomst van het jaar was al erg koud, met een groot spel buiten in het park, maar ook tijdens de tweede opkomst van 2009 lieten de bevers zien dat ze daar helemaal geen problemen mee hebben.

Na het openen hebben we lekker een spelletje tweelingtikkertje gespeeld, om een beetje warm te blijven. Hierna deden we het grote sneeuwballenspel binnen, waarbij we van kranten allemaal sneeuwballen gemaakt hadden, die we vervolgens naar elkaar toe moesten gooien. Dit was een echt winterspel! En ondanks dat het buiten niet echt had gesneeuwd, hebben we binnen toch wel echte sneeuwpret gehad! Het was wel jammer dat je van die krantenproppen geen sneeuwpop kan bouwen.

Maar na het drinken werd het wel echt gaaf bij de bevers, want toen zijn we toch nog even naar buiten gegaan, om te kijken of je op het ijs kon staan. De stoerste bevers gingen gelijk al het ijs op, terwijl andere kinderen nog wat voorzichtig waren. Maar toen iedereen eenmaal de moed had verzameld om het ijs op te gaan, kwamen we erachter dat dat toch wel heel erg gaaf is! En ondanks dat iedereen wel een aantal keer onderuit is gegaan, hebben we enorm veel lol gehad!

Toen er eenmaal twee sleeën uit de container gehaald werden, werd de lol nog groter! De kinderen zaten lekker op de slee en werden door verschillende leiding zo hard mogelijk vooruit getrokken over het ijs. Gillende en schreeuwende kinderen van plezier waren het gevolg hiervan, hoewel het hard door de bochten vliegen nog wel een beetje eng was.

We hopen natuurlijk dat het blijft vriezen, want zo'n dag als vandaag, dat willen we nog wel een keer! Helaas was het daarom allemaal ook weer veel te snel voorbij.

Groetjes van de beverleiding,
Hippe Springveer, Frederik Scheuremaar, Lappezak en Pompedomp