Random foto

ImpeesaNet


Voor leiding

 Impeesa nieuws feed

Spongebob Squarepants weekend

Op zaterdag 21 januari was het eindelijk zo ver: het langverwachte weekend met de bevers stond voor de deur. Op zaterdag om 11 uur kwamen de bevers hun ouders en al hun spullen langzaam binnengedruppeld op het groepshuis. Nog even de laatste dingetjes bespreken, spullen opbergen, afscheid nemen van papa en mama en het weekend kon echt gaan beginnen.

Toen de ouders eenmaal weg waren begonnen we met openen. Na het openen stond er ineens iemand voor de deur! Het was Patrick de Zeester uit Spongebob Squarepants. Hij kwam binnen (na een keer of 5 proberen) en vertelde ons dat hij met een probleempje zat. Hij kon namelijk zijn vriendje Spongebob nergens vinden. Hij vroeg ons of wij wilden helpen. Nou; dat wilden wij maar al te graag!We begonnen met zoeken naar Spongebob in en om het groepshuis, maar nergens was hij te bekennen. Dan nog maar even vragen of Patrick zich iets kon herinneren waar hij hem voor het laatst had gezien. Het was iets waar dieren waren vertelde hij ons. Al snel kwamen we erachter dat hij de kinderboerderij bedoelde. Dus gingen we op weg naar de kinderboerderij.

Eenmaal daar aangekomen had Lange Doener een aantal opdrachten voor de bevers. We werden in twee groepjes ingedeeld en gingen met blaadjes met vragen de dieren op de kinderboerderij eens goed bestuderen. We hebben heel veel over de dieren geleerd, en natuurlijk was er ook genoeg tijd om zelf even rond te kijken op de kinderboerderij en de dieren te halen.

Na een tijdje kwam Lange Doener ons halen om te gaan lunchen in het klaslokaal van de kinderboerderij, waar Patrick ook op ons zat te wachten. Toen we lekker een boterhammetje hadden gegeten vertelden wij aan hem dat we Spongebob nog niet hadden gevonden. Na het eten dan toch nog maar even zoeken op de kinderboerderij en nog even met Patrick op het veld spelen.

Toen we erachter kwamen dat Spongebob ook niet op de kinderboerderij was, bedacht Patrick zich ineens dat Spongebob ook ergens heen ging waar het heel koud en glad was. De ijsbaan, kwamen de kinderen al snel te weten. Dus op naar de ijsbaan, en kijken of Spongebob daar ergens was.

Na de autorit naar de ijsbaan en voor de deur even een spelletje te hebben gespeeld, was het tijd om eindelijk te gaan schaatsen. En voor de kinderen was dat heel spannend, want de meeste hadden nog nooit geschaatst!! Maar gelukkig kon de leiding goed schaatsen, dus iedereen had hulp van de leiding. Een aantal kinderen mochten zelfs met een rekje schaatsen. En Patrick? Die ging natuurlijk ook de ijsbaan op!Maar al snel kwamen we erachter, dat Spongebob ook hier niet te vinden was. En aangezien we om half 4 van de ijsbaan af moesten, was het toch maar weer eens tijd om terug te gaan naar het groepshuis. Daar hebben we ook afscheid genomen van Patrick, die toch wel erg moe was, en weer terug ging naar Bikinibroek om lekker onder zijn steen te gaan slapen.

Daar eenmaal aangekomen, gingen we boven even lekker zitten. Iedereen mocht zijn eigen placemat kleuren, want je moet wel iets onder je bord leggen met eten natuurlijk. Tijdens het kleuren konden we ook allemaal even lekker een beker drinken.

Nadat we gekleurd hadden, gingen we even lekker voor de tv zitten, zodat we even een uurtje konden ontspannen na zo'n drukke dag. Want iedereen was ontzettend moe. We hebben lekker de film Lilo & Stitch gekeken, waarna we geroepen werden voor het eten.

Onze kookstaf Eskipp (estaleiding) en Alex hadden voor ons echt Spongebob-macaroni klaargemaakt!! Niet iedereen had hier evenveel trek in, maar uiteindelijk bleek iedereen het toch lekker te vinden. Na het eten kregen we allemaal nog een lekkere chocolade- of aarbeienmilkshake als toetje. En dat was lekker!!!

Na het eten zijn we onze bedden gaan opmaken, en heeft iedereen een gezellig plekje uit kunnen kiezen naast wie ze wilden gaan slapen. Hierna hebben we nog even de film afgekeken, omdat we die nog niet helemaal hadden gezien. En ondertussen kon de kookstaf rustig afwassen, en kon Scheuremaar het avondspel gaan voorbereiden.

Na de film gingen we het grote Spongebob Squarepants zoekspel spelen. In en om het groepshuis hingen allemaal plaatjes van Spongebob met nummers erop, en in de hal zat Frederik Scheuremaar. De kinderen werden verdeeld in twee groepjes en ieder groepje kreeg een nummer dat ze moesten gaan zoeken. Als ze deze hadden gevonden, zat er ook een opdracht aan vast. Het was een hartstikke spannend spel!Hierna zijn we nog even lekker bij de open haard gaan zitten en hebben we een paar spelletjes gedaan. Toen we allemaal moe waren, hebben we allemaal even lekker een bekertje warme chocolademelk gedronken met een koekje erbij, waarna we toch maar allemaal moe naar bed zijn gegaan.

De volgende ochtend was iedereen al erg vroeg wakker. Ondanks dat Hippe Spingveer nog een paar keer had gevraagd of de bevers een beetje zachtjes konden doen omdat het nog vroeg was (6:15!!!), had het toch weinig nut en waren de kinderen klaarwakker. Uiteindelijk heeft de leiding ook maar toegegeven om iets eerder uit bed te komen dat de bedoeling was.

Toen alle kinderen waren aangekleed en de spullen waren opgeruimd kwam Patrick ineens aanlopen met de vraag of we lekker hadden geslapen. Nou, de bevers hadden wel lekker geslapen, maar van de leiding had het wel een beetje langer gemogen. Om de leiding nog een beetje rustig wakker te laten worden, besloot Patrick de kinderen maar mee naar buiten te nemen voor ochtend gymnastiek.

Na de ochtendgymnastiek zijn we lekker gaan ontbijten. Want van sporten in de ochtend krijg je natuurlijk wel honger! En na het lekkere ontbijt gingen we een aantal spelletjes doen, en gingen Hippe Springveer en Eskipp samen even de afwas doen terwijl ze toekeken door het keukenluik.

Toen de afwas gedaan was, was het tijd voor het grote Spongebob-overgooispel. De kinderen stonden in groepjes van 2 en gingen overgooien met natte sponzen! En dat was toch leuk! Want de dingen die je thuis niet mag van papa en mama, zijn altijd het leukste als je ze ergens anders wel mag doen.

Tijdens dit spannende spel werd er ineens hard op de deur geklopt. We renden dus allemaal naar de deur, maar er was niemand. Toen maar naar de andere deur gerend. En inderdaad, daar stond Spongebob!!! Patrick was dolblij om hem weer te zien en gaf hem gelijk een flinke knuffel, waarna we hem binnen lieten en allemaal op een stoel gingen zitten.We kregen allemaal de kans om Spongebob alles te vragen wat we altijd al wilden weten, en de meest vreemde dingen werden aan hem gevraagd. Na het vragenrondje was het tijd om een spel te doen met de twee televisiehelden. Want wat is de grootste hobby van Spongebob en Patrick? Natuurlijk, kwallenvissen! Dat gingen we dan ook doen. Spongebob en Patrick waren de tikkers, en de bevers waren de "kwallen".

Tot het tijd was voor Spongebob en Patrick om weer terug te gaan naar Bikinibroek, want daar werden ze natuurlijk erg gemist. We hebben allemaal Spongebob en Patrick een handje gegeven en zijn toen maar weer naar binnen gegaan, om nog een paar spelletjes te doen.

Na een tijdje kwamen we erachter dat iedereen toch wel zo moe was, dat we maar weer een film aan hadden gezet, om nog even te kunnen ontspannen. Dit keer was het de film Monsters en co. En toen de film was afgelopen, kwamen Alex en Eskipp naar boven lopen met allemaal lekkere broodjes! Dus hebben we met zijn allen lekker een broodje gezond gegeten met ham of kaas, sla, tomaat, ei en komkommer.

Na de lunch was het tijd voor wat anders. Want we hadden nu Spongebob wel gezien, dus was het tijd om Spongebob te gaan knutselen! We kregen allemaal een spons, een paar gekleurde papiertjes en een heleboel stiften. En knutselen maar. De meest prachtige creaties kwamen eruit, en ze leken allemaal op Spongebob!Daarna hebben we nog even een uurtje vrij gespeeld, toen de ouders alweer aan kwamen lopen. Het was alweer tijd om naar huis te gaan, waar sommige kinderen helemaal geen zin in hadden. Maar ondanks dat ze wel of geen zin hadden om naar huis te gaan, iedereen heeft het gezellig gehad, en iedereen was ontzettend moe. Dus toen alle kinderen naar huis waren en de leiding klaar was met opruimen, was het voor ons ook eindelijk tijd om te gaan slapen.

Groetjes, de Beverleiding
Lange Doener, Frederik Scheuremaar, Hippe Springeer

Met dank aan: onze kookstaf
Eskipp en Alex

Voor meer foto's: neem een kijkje bij het fotoalbum op deze website