Random foto

ImpeesaNet


Voor leiding

 Impeesa nieuws feed

Sinterklaas bij de bevers

Op 3 december 2005 was het zo ver. Het was nog 2 dagen voor pakjesavond, en de bevers van Impeesa waren er allemaal al hartstikke opgewonden over. Iedereen vertelde hoe lief hij wel niet was geweest en wat hij allemaal op zijn verlanglijstje had staan. En iedereen had ook wel door, dat het vandaag een bijzondere dag was.

Na een paar korte spelletjes werd er ineens op de deur geklopt. En wie stond daar? Het was Sinterklaas samen met een zwarte Piet!!! We lieten hem binnen, en hij vertelde ons dat hij een Piet kwijt was. Hij was met 2 Pieten naar het groepshuis gekomen, maar er was er nu eentje kwijt. Nou, wij dus maar met zijn allen op zoek. En daar zat hij, in het leidinghok, lekker op de bank, van de pepernoten te eten. Sinterklaas werd boos op hem, en zei dat hij dat niet meer mocht doen.

Toen gingen we maar met zijn allen naar het lokaal, waar Sinterklaas aan de kinderen vroeg was scouting nou precies was, en wat wij daar altijd deden. En wie die grote kinderen die ze leiding noemden nou waren??? De kinderen legden het allemaal heel goed uit aan Sinterklaas, en die was weer helemaal bijgepraat. Tijd dus om wat voor Sinterklaas te doen.

We hadden allemaal al een dansje of een liedje ingestudeerd voor Sinterklaas, dus die konden we mooi gaan opvoeren. De kinderen waren verdeeld in 2 groepjes. Een groepje ging een dansje doen (een paar kinderen gingen echt breakdancen!!) en het andere groepje ging een liedje zingen voor Sinterklaas. En die vond het allemaal prachtig.

Van de Pieten kreeg iedereen toen nog een handje pepernoten, en we gingen allemaal voor Sinterklaas op de grond zitten. Hij sloeg zijn grote boek open, en riep alle kinderen een voor een bij zich. En daarna de leiding, dat hij die ook allemaal kende! Uiteindelijk kreeg iedereen nog een kadootje en nog wat pepernoten, en toen was het alweer tijd om Sinterklaas uit te zwaaien. Maar we zullen hem voorlopig nog niet vergeten, en het hele jaar lief zijn, want misschien wordt het dan volgend jaar wel weer zo spannend!!!