Random foto

ImpeesaNet


Voor leiding

 Impeesa nieuws feed

Streekblad 8 September 2009

Waterspektakel bij Scouting Impeesa

ZOETERMEER - Nu de zomerkampen achter de rug zijn heeft Scouting Impeesa traditiegetrouw het seizoen geopend met het “overvliegen”. Het overvliegen houdt in dat de oudste kinderen van de verschillende leeftijdsgroep naar de volgende leeftijdsgroep gaan. Het is een feestelijk evenement waarbij de betreffende kinderen een hindernisbaan afleggen door diverse waterbakken.
Afhankelijk van de leeftijd van de overvliegende scouts is ook de moeilijkheidsgraad van de hindernisbaan lastiger. De jongste kinderen (Bevers) moesten zich door een spinnenweb van touwen heen zien te werken om aan de overkant zien te komen. De oudere overvliegers werd het echter een stuk lastiger gemaakt op een ingezeepte evenwichtsbalk. Onder luid gejoel belandde iedereen wel in de onderliggende waterbak (na wat hulp van de leiding). De oudste overvliegers waren de die-hards die het volledige parcours aflegden waaronder een reuzen-glijbaan die in de sloot eindigde en een kabel met evenwichtsbalken naar de overkant van de sloot. Mede dankzij het droge weer en de aanmoedigingen van de vele toeschouwers hebben alle kinderen weer een leuke dag gehad.
Mensen die het ook leuk vinden iets te doen bij scouting zijn welkom op de info-avond voor nieuwe leiding op 30 september om 20.00 u bij Scouting Impeesa. Voor deze avond kan men zich aanmelden via info@impeesa-zoetermeer.nl.

Voor het artikel met foto:
http://www.deweekkrant.nl/artikel/2009/september/08/waterspektakel_bij_scouting_impeesa