Random foto

ImpeesaNet


Voor leiding

 Impeesa nieuws feed

Een functie bij Impeesa ?

Een vereniging zoals Scouting Impeesa kan slechts bestaan dankzij de inzet van een groep vrijwilligers die plezier beleven aan het werk dat ze doen om de kinderen en jongeren een leuke vrijtijdsbesteding te geven. Impeesa is een bijzondere scoutinggroep met enthousiaste en gemotiveerde mensen die zich vol energie inzetten voor de zaken die te maken hebben met het spel van scouting. 

We zijn hard op zoek naar uitbreiding van verschillende leidingteams. Bent je iemand of ken je iemand die het een leuk lijkt om op regelmatige basis jeugdleden een geweldige tijd te bieden bij Impeesa? Neem dan contact met ons op! Leiding bij scouting is vrijwilligerswerk waar je bijzonder veel voor terug krijgt. Denk aan bijvoorbeeld enthousiaste kinderen. Daar haal je daar zelf ook plezier uit! Denk aan veel avontuur en niet-alledaagse outdoor-activiteiten. Je bouwt ervaring op in het werken met kinderen en omdat het vrijwilligerswerk is staat dit ook goed op je CV! 

Om te starten is ervaring geen directe vereiste. Wij geloven dat enthousiasme en inzet het belangrijkste deel afdekken van wat je in een rol als leiding nodig hebt. Het overige deel vullen we praktisch en pragmatisch in. We hechten er veel waarde aan dat ieder individu zich op haar of zijn eigen manier kan ontwikkelen. Daarom staan de persoonlijke ambities voorop. We hebben zowel binnen de vereniging als in de landelijke organisatie veel ervaring en mogelijkheden waaronder gedegen begeleidingstrajecten om die ambities in te vullen. Iedereen met een functie als leiding wordt persoonlijk begeleidt door een daartoe opgeleide coach. Daarbij kijken we met elkaar naar hoe we reeds bestaande competenties kunnen inpassen. Indien dat wenselijk blijkt, kijken we hoe we bepaalde vaardigheden (verder) kunnen ontwikkelen. Dat kan ook gericht zijn op zaken die buiten de Scouting-organisatie voor iemand van belang zijn. Dat kan bijvoorbeeld in trainingsvorm zijn. Een middel om je te ontwikkelen via trainingen is via de Scouting Academy. Dit concept behelst een begeleidt traject naar kwalificatie als leiding, teamleider of een andere functie. Uitgangspunt is zoals beschreven wat je al kunt. Met trainingen en workshops zoals bijvoorbeeld plannen, programma's ontwikkelen, speluitleg, leeftijdseigenen, omgang met ongewenst gedrag, kamptrainingen etc, kunnen we indien je dat graag wil bepaalde vaardigheden ontwikkelen. Maar ontwikkelen kan ook middels het meedraaien in een team. Omdat we geloven dat sterke teams gebouwd worden uit mensen die elkaar aanvullen, is het voor vrijwel iedereen die enthousiast is mogelijk om een rol als leiding te vervullen!

Omdat je ook lid bent van de landelijke organisatie Scouting Nederland ontvang je het scouting magazine, toegang tot vele landelijke evenementen en festivals, en krijg je toegang tot scouting terreinen waar je ook persoonlijk kunt kamperen met forse kortingen. 

Als je eenmaal gestart bent, zorgen we ervoor dat we je laten samenwerken in een passend leidingteam waar je vele gezellige momenten mee beleeft. Regelmatig hebben we een leidingweekend of een gezellige barbecue, borrels of andere uitjes of team-evenementen. Uiteraard onder het mom: niets moet, alles mag, als het maar gezellig is!. Daarnaast hebben we bijna wekelijks hele gezellige na-borrels na de opkomsten in onze mooie Stam-bar, waar je wat kunt drinken en nakletsen over alle belevenissen van de afgelopen opkomst, of gewoon over wat je bezig houdt op dat moment. 

Wat we van je verwachten? Nou, als je leiding wil worden, vragen we om je enthousiasme, creativiteit en inzet. Die inzet bepaal je zelf en is zeker niet ongelimiteerd. We kijken dan samen naar welke rol daar het beste bij past. Meer verwachten we eigenlijk niet, omdat we geloven dat die drie ingrediënten de basis vormen voor een hele leuke en leerzame tijd bij onze groep. En uiteindelijk bepaal jij hoe die tijd ingevuld gaat worden. Heeft dit je interesse gewekt? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op en we gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden gezamenlijk te bekijken! Je kunt ons bereiken op bestuur@impeesa-zoetermeer.nl of via onze facebookpagina: https://www.facebook.com/Scouting.Impeesa/

Wat is Scouting?

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. 


Scouting biedt haar (jeugd-)leden, ongeacht culturele achtergrond, afkomst, geloof, beperking of politieke overtuiging, een veilige en leerzame speelomgeving. 
Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland met meer dan 100.000 leden. De jeugdleden en vrijwilligers van Scouting zijn verdeeld over meer dan 1.000 Scoutinggroepen. De doelen van het Scoutingspel worden verwoord in de spelvisie SCOUTS

 

Facts & figures

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland met meer dan 100.000 leden. Wereldwijd zijn ruim 40 miljoen meiden en jongens lid van Scouting. 

Er zijn meer dan 1.000 Scoutinggroepen in heel Nederland. In 80% van alle gemeenten zijn één of meer Scoutinggroepen actief 75% van de vrijwilligers is jonger dan 25 jaar en zij besteden gemiddeld 8 uur per week aan Scouting. 25% van de Scoutingvrijwilligers is ook vrijwilliger bij een andere organisatie. 

Scouting heeft ruim 20 Labelkampeerterreinen voor scouts en niet-scouts op de mooiste plekjes van Nederland. Koningin Máxima is beschermvrouwe van Scouting Nederland. Bij Scouting in Nederland spelen meiden en jongens samen en daarom is de vereniging zowel lid van de wereldbond voor meiden en jongens – World Organisation of the Scout Movement (WOSM) – als van de aparte wereldbond voor meiden – World Association for Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS)
Lees meer over de doelstelling & missie en over de geschiedenis van Scouting in Nederland.