Random foto

ImpeesaNet


Voor leiding

 Impeesa nieuws feed

Kan ik bij de kabouters komen kijken?

Word lid van de Bambilië-horde!

 

 Lijkt de welpen je wat?

Als je een meisje bent tussen de 7 en 11 jaar, kun je altijd een keer langskomen om eens te kijken bij onze welpengroep; deze heet de Bambilië-horde. Stuur ons eerst een mail op bambilie@impeesa-zoetermeer.nl. Als er geen wachtlijst is, zullen wij je uitnodigen om langs te komen op een zaterdag!

Als je aankomt, zorg dan dat je er ruim op tijd bent. Dan heeft de welpenleiding even de tijd om wat gegevens van je op te nemen voor de opkomst om 12:00 begint;
- Voor- en achternaam,
- Adres,
- Telefoonnummers en emailadres,
- Geboortedag
- Bijzonderheden

Dit geven wij door met de datum van de eerste keer kijken aan onze groepsledenadministrateur. Je mag vervolgens 3 keer gratis en vrijblijvend kijken voor je een beslissing neemt. Dit hoeft niet aansluitend te zijn.

Hoe word je welp?

1)Kijken bij de welpen
Eerst kijk je dus in totaal 3 opkomsten gratis. Dit is omdat in tegenstelling tot een sportvereniging wij elke week andere dingen doen, en je zo meer tijd hebt een beslissing te nemen. Na verloop krijg je automatisch alle papieren thuisgestuurd voor inschrijvingen en dergelijke.

2)Aspirant-welp
Vervolgens word je aspirant welp. Je loopt dan een aantal maanden mee. Je mag al een groene blouse aan, alleen zonder insignes. Deze koop je bij de scoutshop. Je loopt mee als aspirant en doet aan alle activiteiten mee, tot de installatiedatum door de leiding gepland is.

3)Welp
Zodra de installatiedatum bekend is, is het tijd om een echte welp te worden. Daarvoor moeten welpen een aantal eisen kennen; deze staan in het welpenboekje dat je van de leiding krijgt, als je hebt besloten lid te willen worden. De leiding helpt je om deze eisen af te tekenen. Nog nooit heeft iemand deze eisen niet gehaald. Bij de installatie krijgt de nieuwe welp haar insignes en legt de scouteed af.

4)Insignes halen
Tijdens je welp-zijn maakt je diverse kampen en weekenden mee. Thuis, of soms tijdens de opkomst, kan je vrijwillig zelf, of soms met heel de groep, werken aan een bepaald insigne. De opdrachten daarvoor worden afgesloten met de uitreiking van het insigne en kan op zijn blouse worden genaaid.

5)En dan....naar de gidsen!
In het kalenderjaar dat een meisjeswelp 11 jaar wordt vliegt zij over naar de Gidsen. Soms is dat heel erg jammer, maar de welp wordt op deze leeftijd te oud voor het spel bij de welpen. Bij de Gidsen leer je nieuwe vaardigheden en kinderen kennen. Al heel gauw hebben oud-welpen het prima naar hun zin bij de Gidsen.

Mocht je vragen hebben die te maken hebben met contributie en inschijvingen, vragen we je vriendelijk hierover rechtstreeks contact op te nemen met ledenadministratie@impeesa-zoetermeer.nl.  Voor alle vragen over de speltak kun je mailen naar: bambilie@impeesa-zoetermeer.nl. Hopelijk zien we je snel!